Gezondheid belangrijkste voorwaarde voor een goed leven

21-02-2018

Amstelveen, 21 november 2017 – 82% van de Nederlanders beschouwt gezondheid als belangrijkste voorwaarde om een ‘goed leven’ te kunnen leiden. Financiële zekerheid (75%) komt daarna gevolgd door vrije tijd (68%). Deze 3 aspecten worden het meeste genoemd als voorwaarde voor een goed leven. Er is geen verschil tussen mannen en vrouwen, wel vinden meer vrouwen dan mannen gezondheid belangrijk (86% versus 77%).

In dit online GfK onderzoek is aan 23.000 respondenten, over 17 landen verspreid, gevraagd welke aspecten men als persoonlijke belangrijke voorwaarden beschouwt voor een goed leven. 

Wie de richtlijn van het Voedingscentrum volgt, krijgt dagelijks 20 bestrijdingsmiddelen binnen

21-02-2018

Het RIVM heeft onderzocht wat de effecten zijn van blootstelling aan mengsels van bestrijdingsmiddelen. De resultaten blijven voorlopig geheim.

Wie de adviezen volgt van het Voedingscentrum en voldoende groenten en fruit eet, krijgt dagelijks ongeveer twintig verschillende bestrijdingsmiddelen binnen. Dat blijkt na een analyse van de cijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NWVA) die Trouw heeft uitgevoerd.
Vorige week bleek al dat op aardbeien de meeste bestrijdingsmiddelen zijn te vinden.

Ontbijten met een appel en een peer is volgens de cijfers van de NVWA goed voor gemiddeld zes bestrijdingsmiddelen. Daar komen tijdens een lunch van sla en tomaten twee stoffen bij. Als 's avonds spruiten en aardappels op het bord liggen en het toetje bestaat uit aardbeien, komen daar nog eens twaalf chemische middelen bij.

Dat is niet gevaarlijk, stelt de NVWA. Maar de voedselautoriteit krijgt van diverse deskundigen kritiek op die houding. De NVWA kan volgens hen niet weten of de gezondheid in gevaar is omdat die beoordeling gestaafd is op verouderde criteria.

Zoek naar een Gezondheidsinitiatief
in de gemeente Emmen